Recept 15* (1 stem)

Zuiders gevuld brood

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit is het perfecte brood voor bij een zomerse picknick, heerlijk als het nog een beetje warm is. Om niet te veel vuil te maken, zorg je best voor een grote mengkom en bakpapier. Je zal ook een keukenhanddoek nodig hebben.
  2. Voorbereiding:
  3. Kook de eitjes en snij ze in kleine blokjes.
  4. Pluk de blaadjes van het basilicumplantje en hak ze fijn.
  5. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes en hak ze fijn.
  6. Recept:
  7. Doe de bloem in de mengkom en maak er in het midden een kuiltje in.
  8. Doe de helft van het water, de gist, de suiker en het zout in het kuiltje en roer alles geleidelijk door elkaar.
  9. Als het deeg kleverig is en op havermout lijkt, doe er dan de rest van het water bij en ga door met mengen.
  10. Kneed het deeg lang genoeg, zoals in deze video: http://www.youtube.com/watch?v=dWj8oHMPFm0&feature=fvst
  11. Bestrooi het deeg met wat extra bloem, leg er een keukenhanddoek over en zet het weg om te rijzen. Dat kan het beste in een warme, vochtige en tochtvrije ruimte. Na een halfuur zal het deeg in volume verdubbeld zijn.
  12. Leg het bakpapier op een bakplaat en bestrooi het rijkelijk met een deel van de extra bloem. Leg het deeg daarop en rol het uit. Als je het uitgerolde deeg in gedachten in drie gelijke delen verdeelt, moeten de twee buitenste delen ongeveer een centimeter dik zijn. Het middelste deel mag iets dikker zijn.
  13. Beleg het middelste deel met de kaas, de tomaten, de basilicum en de eitjes.
  14. Besprenkel met wat olijfolie.
  15. Vouw eerst de twee andere delen dicht over het midden en dicht dan de uiteinden zodat je een lange rol krijgt.
  16. Bestrooi het brood opnieuw met wat deeg en laat het weer een halfuur rijzen.
  17. Verwarm de oven voor op 180°.
  18. Bak het brood na de rijs 35 min. en laat achteraf even afkoelen.
  19. (Oorspronkelijk recept: Jamie Oliver)

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door U752763 op 01 augustus 2010 om 11u22

heb ik gemaakt in mijn broodbakmachine en was zeer lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie