Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. BENODIGDHEDEN - aardappelmesje, dunschiller, snijplank, kookpot, wokpan, houten lepel, schaaltje.
  2. BEREIDING - VOORBEREIDEN: Kuis de groenten. Schil de wortelen. Snij de wortelen, de paprika en de champignons (kan ook uit bokaal/ blik) in blokjes Zet deze opzij.
  3. Kook eerst de wortelen in een pot water met evt. een snuifje zout, voeg na enkele minuten ook de paprika’s en als laatste de champignons (indien vers) toe . Kook ze beetgaar, giet meteen af. Zet opzij
  4. Neem de zalmfilet en snijdt deze in blokjes/ reepjes. En doe deze in een wokpan samen met 2 à 3 el olijfolie. Bak tot mooi roze.
  5. - TOMATENSAUS MET VIS: Doe het blik met tomaten blokjes in de wokpan bij de zalmreepjes. Zet op een zacht vuurtje. Roer regelmatig. Voeg er de grijze garnalen aan toe.
  6. Zet een pot met water op het vuur, wanneer deze kookt voeg je de macaroni toe. Kook naar eigen smaak. Wij verkiezen zachte pasta.
  7. Wanneer de saus zachtjes pruttelt kan je de groenten er bij doen. Roer alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje pruttelen.
  8. Wanneer verse basilicum: snijdt een hand vol blaadjes fijn. Voeg dan de kruiden toe aan de saus. Persoonlijk heb ik de Provençaalse kruiden rijkelijk gebruikt.
  9. Waan je even in het Zuiden in putje winter
  10. TIP - Je kan er eventueel ook een ovenschotel van maken. Dan kan je het gerecht op voorhand maken en voor het serveren een tiental tot twintig minuten in de heteluchtoven plaatsen op 180°c. Je kan het gerecht bestrooien met strooikaas of sneetjes bv oude kaas. Plaats boven aan in de oven op GRILLSTAND.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?