Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zonnevis, elk ongeveer 120 gr
- 3/4 liter Duvelbier
- 4 dl visbouillon
- 1/4 liter room
- verse dragon en peterselie
- 500 gr champignons
- solo, bakken en braden
- 2 appelen
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Breng de visbouillon met het bier aan de kook, kruid met pezo en pocheer hierin de vis.
- Haal de vis uit de bouillon, dek af met aluminiumfolie en houd de vis warm in een oven van 50°. Voeg de room bij het kookvocht en laat het inkoken.
- Snijd de gewassen en geschilde appelen in blokjes en voeg die bij de saus.
- Kruid met de dragon en peterselie en laat de appelen gaar koken.
- Was de champignons, snijd ze in reepjes en stoof die vervolgens gaar in wat solo.
- Voeg tenslotte de champignons, zonder kookvocht, bij de saus.
- Schik de vis op warme borden en nappeer met de saus.
- Versier met peterselie, dragon en eventueel met bieslook.
- Dien op met een weinig puree of vers stokbrood.
- Variatie: Vervang de zonnevis door roodbaars, dorade of kabeljauw.
- Wat drinken wij hierbij: een Chardonnay, een Rieslig of een Gewurztraminer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?