Zonnevis in jasje van gerookt spek met kruidige saus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de zonnevisfilets licht ontdooien zodat u ze in twee kunt snijden.
  2. Wikkel elke portie zonnevis in een sneetje gerookt spek.
  3. Schik de stukken vis in een beboterde ovenschotel en kruid met peper en tijm.
  4. Meng het glas witte wijn met 1½ dl room en giet het mengsel in de ovenschotel. Dek de schotel af en laat 30 tot 35 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200°C.
  5. Als de vis gaar is, giet u het kookvocht in een braadpan. Laat het op een hevig vuur indikken en werk af met 1 afgestreken koffielepel mosterd.
  6. Dien op met aardappelpuree en spinazie.
  7. Eet smakelijk.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?