Zongedroogde tomaten (gedroogd in de warmeluchtoven)

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Daar het klimaat het hier niet toelaat de tomaten gewoon in de zon te laten drogen , doen wij dit in de warmeluchtoven .
  2. Verwarm de oven (stand warme lucht ) op 80 a 90 graden voor .
  3. Snij de tomaten in twee of in drie naargelang de grote .
  4. Bedek een bakplaat met boterpapier en schik de tomaten hierop met de zaadjes naar boven .
  5. Bestrooi de tomaten met zout ,peper en provinciaalse kruiden .
  6. Begiet nu licht met een beetje olijfolie en schuif in de oven en laat de tomaten acht a tien uur drogen ( indien nodig droogtijd verkorten of verlengen , naargelang het resultaat ) .
  7. Wanneer de tomaten zijn gedroogd , laat ze afkoelen op kamertemperatuur , doe ze in een goed afsluitbare pot, voeg een teentje knoflook toe ( gehalveerd en het hart van de look verwijderd ) en overgiet met olijfolie tot ze onderstaan .
  8. Op deze manier kan men de gedroogde tomaten ruim 6 maand bewaren in de ijskast . Zeer lekker in verschillende gerechten !!!!!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door pascal lekker op 05 augustus 2016 om 09u03

lekker en oogt mooi bedankt

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?