Recept 55***** (1 stem)

Zongedroogde tomaten (gedroogd in de warmeluchtoven)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Groente

tijd
600 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Daar het klimaat het hier niet toelaat de tomaten gewoon in de zon te laten drogen , doen wij dit in de warmeluchtoven .
  2. Verwarm de oven (stand warme lucht ) op 80 a 90 graden voor .
  3. Snij de tomaten in twee of in drie naargelang de grote .
  4. Bedek een bakplaat met boterpapier en schik de tomaten hierop met de zaadjes naar boven .
  5. Bestrooi de tomaten met zout ,peper en provinciaalse kruiden .
  6. Begiet nu licht met een beetje olijfolie en schuif in de oven en laat de tomaten acht a tien uur drogen ( indien nodig droogtijd verkorten of verlengen , naargelang het resultaat ) .
  7. Wanneer de tomaten zijn gedroogd , laat ze afkoelen op kamertemperatuur , doe ze in een goed afsluitbare pot, voeg een teentje knoflook toe ( gehalveerd en het hart van de look verwijderd ) en overgiet met olijfolie tot ze onderstaan .
  8. Op deze manier kan men de gedroogde tomaten ruim 6 maand bewaren in de ijskast . Zeer lekker in verschillende gerechten !!!!!

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door pascal lekker op 05 augustus 2016 om 09u03

lekker en oogt mooi bedankt

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?