Ingrediënten voor 1 personen
- Tomaten of kersttomaatjes
- Zout
- Peper
- Provenciaalse kruiden
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Daar het klimaat het hier niet toelaat de tomaten gewoon in de zon te laten drogen , doen wij dit in de warmeluchtoven .
- Verwarm de oven (stand warme lucht ) op 80 a 90 graden voor .
- Snij de tomaten in twee of in drie naargelang de grote .
- Bedek een bakplaat met boterpapier en schik de tomaten hierop met de zaadjes naar boven .
- Bestrooi de tomaten met zout ,peper en provinciaalse kruiden .
- Begiet nu licht met een beetje olijfolie en schuif in de oven en laat de tomaten acht a tien uur drogen ( indien nodig droogtijd verkorten of verlengen , naargelang het resultaat ) .
- Wanneer de tomaten zijn gedroogd , laat ze afkoelen op kamertemperatuur , doe ze in een goed afsluitbare pot, voeg een teentje knoflook toe ( gehalveerd en het hart van de look verwijderd ) en overgiet met olijfolie tot ze onderstaan .
- Op deze manier kan men de gedroogde tomaten ruim 6 maand bewaren in de ijskast . Zeer lekker in verschillende gerechten !!!!!
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door pascal lekker op 05 augustus 2016 om 11u03
lekker en oogt mooi bedankt
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?