( Zon) gedroogde tomaatjes zelf maken.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Zongedroogde tomaatjes zijn zelf heel makkelijk te maken en het is een stuk goedkoper dan kant-en-klaar kopen in een potje. Je moet ze wel van tevoren maken want ze moeten twee uur in de oven maar in die tijd kun je gewoon iets anders doen. Ik gebruik de tomaatjes voor zelfgemaakte rode pesto maar ze zijn ook heerlijk door salades, pasta’s, pizza’s of op brood.
 2. Je kunt ze natuurlijk ook kopen in de supermarkt maar in de potjes zit vaak veel zout en andere conserveringsmiddelen om de tomaatjes lang houdbaar te maken.
 3. Als je ze zelf maakt weet je altijd precies wat er inzit en kan je ze precies op smaak brengen naar wens.
 4. Verwarm de oven voor op 150 graden. Pel de teentjes knoflook en plet ze met een mes
 5. Halveer de tomaatjes en doe ze in een pan met de geplette knoflook, 2 eetlepels olijfolie, een eetlepel oregano en peper en zout naar smaak. Verwarm de tomaatjes een paar minuten en schud de pan regelmatig zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
 6. Stort de warme tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat alle tomaatjes met de snijkant naar boven komen te liggen.
 7. Bestrooi de bovenkant van de tomaatjes met een klein beetje suiker zodat ze extra zoet worden en laat ze twee uur in de oven uitdrogen.
 8. Gebruik dus bakpapier tenzij je van afwassen houdt .
 9. Doe de tomaatjes in een bakje en schenk er wat olijfolie over.
 10. MIJN EIGEN VERSIE ZONDER SUIKER
 11. 750 gr snoeptomaatjes in de lengte gehalveerd. Peper en zout naar smaak. Goede olijfolie. Verse tijmblaadjes ( of Italiaanse kruiden gedroogd) Knoflookpoeder.
 12. Leg de gehalveerde tomaatjes op bakpapier en stel de oven in op 100 graden. Bestrooi de tomaatjes met de gekozen kruiden en peper en zout en bedruppel met goede olijfolie. Zet de ovenschaal in de oven en laat een anderhalf drogen. Bestrooi de tomaatjes dan licht met knoflookpoeder en zet nogmaals anderhalf uur in de oven. Als de tomaatjes goed zijn in gedroogd
 13. kun je ze overdoen in een gesteriliseerde pot. . Vul de pot verder op met olijfolie. Zeer lang houdbaar en super lekker.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 24 september 2016 om 21u54

Heel erg lekker in salades, op pizza , in pasta en op brood.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?