Recept 05 (0 stemmen)

Zomerse Zalmsalade met gefrituurde kappertjes

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pff komen we zojuist terug van een fietstocht van ruim 4 1/2 uur. En dan achter het fornuis? Daar had ik dus niet veel puf meer voor. Eens kijken wat de koelkast te bieden heeft. De oogst was, gerookte zalm, een hard gekookt ei , tomaten, sjalot, radijs en een zak gemengde salade van 150 gram. Daar kon ik wel wat mee. Sneetje geroosterd brood erbij en een koel glaasje rosé. Ik zag het al helemaal voor me. Precies geschikt voor een warme zomeravond op het terras.
  2. Hier komt ie. Snij de tomaat met of zonder zaad in blokjes. Snipper de sjalot en doe alles in een kommetje met wat gemalen peper, snufje zout en een scheutje citroensap
  3. .Laat dit 10 minuutjes intrekken, heb jíj even de tijd om nonchalant leunend tegen het aanrecht nippend en voorproevend te genieten van de gekoelde rosé.
  4. Roer een dressing van de olie, citroensap, peper, zout , olie, honing en mosterd.
  5. Verhit een bodempje arachide olie in een pannetje en frituur de goed uitgelekte en drooggedepte kappertjes 20 seconden.
  6. Laat de kappertjes uitlekken op keuken papier.
  7. Verdeel de salade over 2 borden.
  8. Maak de borden verder op naar eigen idee en sprenkel er de dressing over. Werk af met de gefrituurde kappertjes. Serveer met geroosterd brood en een koel glaasje rosé
  9. Eigen recept en foto.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie