Recept 35*** (10 stemmen)

Zomerse risotto

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Rijst recepten

tijd
35 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los de bouillon blokje sop in 750 ml water en breng zachtjes aan de kook.
  2. In braadpan of pan met dikke bodem uitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2 eetlepels Solo fruiten.
  3. Rijst toevoegen en 1 min. meebakken tot alle korrels glanzend en glazig zijn geworden.
  4. Rijst ‘afblussen' met vermout , roeren en vocht op matig vuur laten verdampen.
  5. Hete bouillon beetje bij beetje toevoegen: pas nieuwe scheut in pan schenken als de vorige volledig door de rijst is opgenomen.
  6. Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden (‘al dente').
  7. Ondertussen (de laatste 10 min.!) de courgette, tuinerwten en tomaat door rijst scheppen en zachtjes laten meekoken.
  8. Pan van het vuur nemen, 1 minuut laten rusten, en 1 eetlepel Solo, de geraspte pecorino en de helft van de basilicum door de rijst scheppen.
  9. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 min. laten staan.
  10. Over de vier voorverwarmde borden verdelen.
  11. Garneren met rest van basilicum.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 11 oktober 2012 om 12u02

Bedankt voor je leuke tips Katty!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?