Zomerse risotto

10 (10)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Los de bouillon blokje sop in 750 ml water en breng zachtjes aan de kook.
  2. In braadpan of pan met dikke bodem uitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2 eetlepels Solo fruiten.
  3. Rijst toevoegen en 1 min. meebakken tot alle korrels glanzend en glazig zijn geworden.
  4. Rijst ‘afblussen' met vermout , roeren en vocht op matig vuur laten verdampen.
  5. Hete bouillon beetje bij beetje toevoegen: pas nieuwe scheut in pan schenken als de vorige volledig door de rijst is opgenomen.
  6. Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden (‘al dente').
  7. Ondertussen (de laatste 10 min.!) de courgette, tuinerwten en tomaat door rijst scheppen en zachtjes laten meekoken.
  8. Pan van het vuur nemen, 1 minuut laten rusten, en 1 eetlepel Solo, de geraspte pecorino en de helft van de basilicum door de rijst scheppen.
  9. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 min. laten staan.
  10. Over de vier voorverwarmde borden verdelen.
  11. Garneren met rest van basilicum.

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door Solo op 11 oktober 2012 om 14u02

Bedankt voor je leuke tips Katty!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?