Zomerse risotto

10 (10)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Los de bouillon blokje sop in 750 ml water en breng zachtjes aan de kook.
  2. In braadpan of pan met dikke bodem uitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2 eetlepels Solo fruiten.
  3. Rijst toevoegen en 1 min. meebakken tot alle korrels glanzend en glazig zijn geworden.
  4. Rijst ‘afblussen' met vermout , roeren en vocht op matig vuur laten verdampen.
  5. Hete bouillon beetje bij beetje toevoegen: pas nieuwe scheut in pan schenken als de vorige volledig door de rijst is opgenomen.
  6. Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden (‘al dente').
  7. Ondertussen (de laatste 10 min.!) de courgette, tuinerwten en tomaat door rijst scheppen en zachtjes laten meekoken.
  8. Pan van het vuur nemen, 1 minuut laten rusten, en 1 eetlepel Solo, de geraspte pecorino en de helft van de basilicum door de rijst scheppen.
  9. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 min. laten staan.
  10. Over de vier voorverwarmde borden verdelen.
  11. Garneren met rest van basilicum.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 11 oktober 2012 om 14u02

Bedankt voor je leuke tips Katty!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?