Recept 45**** (7 stemmen)

Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta recepten

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de knoflook in een kleine kookpot en giet er water over.
  2. Laat gedurende ongeveer 15 minuten zachtjes stoven totdat de knoflook heel zacht is.
  3. Laat de knoflook goed uitlekken en afkoelen.
  4. Doe de knoflook, basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender of een keukenmixer.
  5. Zet het toestel in werking en mix totdat het mengsel heel fijn gesneden is.
  6. Voeg terwijl het toestel nog aanstaat geleidelijk de kippenbouillon, de Solo en het citroensap toe.
  7. Meng zodanig dat er een homogene moes wordt gevormd.
  8. Breng de pesto op smaak met zout en peper en zet opzij.
  9. Kook de pasta al dente in een grote kookpot kokend water.
  10. Doe intussen de tomaten in een grote kom, voeg er de azijn aan toe en meng goed.
  11. Laat de pasta uitlekken en doe hem bij het tomatenmengsel. Roer dooreen om het goed te mengen.
  12. Voeg pesto toe en meng opnieuw.
  13. Verdeel de pasta over vier kommen en garneer met Parmezaanse kaas.
Tip

Serveer warm of op kamertemperatuur.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 23 juni 2010 om 09u59

Dank je wel voor je opmerking. Heb je ze graag iets dikker dan kun je uiteraard de hoeveelheid bouillon aanpassen. Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie