Zomerse courgette uit de wok

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de verse tonijn 1 uur in de diepvriezer liggen.
  2. Was één van de courgettes en snijd de uiteinden weg. Snijd de groente in vier cilinders. Maak met een scherp lepeltje (of een speciaal canneleermesje) rondom rond ribbels in de vier cilinders. Hol de
  3. cilinders uit met een lepeltje, maar zorg dat er een bodem in blijft.
  4. Breng de court-bouillon aan de kook: leg er de uitgeholde stukken courgette in, laat de court-bouillon weer opkoken en haal er dan meteen de stukken courgette uit. Fris ze op onder koud water en laat goed uitlekken. Vul ze met de bliktonijn.
  5. Was de tweede courgette, snijd de uiteinden weg en versnijd de groente in heel dunne plakjes.
  6. Maak ook de derde courgette schoon. Snijd de vrucht overlangs in dunne plakken en elke plak in slierten (“spaghetti”). U kunt dit ook met een mandoline doen.
  7. Haal de verse tonijn uit de diepvriezer: u kunt de vis nu versnijden in flinterdunne plakjes.
  8. Maak met alle ingrediënten een dikke tomatenvinaigrette aan. Meng goed.
  9. Verdeel de plakjes verse tonijn over vier borden. Schik er dakpansgewijs de rauwe plakjes courgette op. Strijk alles met behulp van een keukenpenseel royaal in met de tomatenvinaigrette. Dek de vier borden met keukenfolie af en laat ze ten minste 1 uur trekken in de koelkast.
  10. Verwijder de folie en zet op het midden van het bord een gevulde courgettecilinder. Leg een royale hoeveelheid courgetteslingers op de cilinder (ze moeten mooi afhangen). Garneer het bord met plukjes dille.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?