Zomerquiche met kip en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kiphaasjes in stukjes en bak ze in wat boter of olie in een anti aanbak pan lekker bruin. Bestrooi met wat peper en zout.
  2. Haal uit de pan en bak dan de gesnipperde uitjes glazig.
  3. Voeg de verse spinazie toe en laat slinken.
  4. Druk tussen je ( schone) handen het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie.
  5. Wrijf de springvorm in met olie en bekleed de vorm met het deeg. prik her en der met een vork in het deeg en bestrooi met paneermeel.
  6. Klop de 4 eieren met het kuipje kruidenkaas goed los.
  7. Vul de vorm met de kipstukjes, de spinazie en de gehalveerde tomaatjes. Verdeel het ei/kaasmengsel erover en na een 30tal minuutjes in een oven van 200 graden.... Genieten.
  8. Serveer eventueel met een frisse salade.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?