Ingrediënten voor 4 personen
- 5-6 plakjes hartig taartdeeg afhankelijk van de grootte van de vorm
- 1 middelgrote ui gesnipperd
- 250 gram cherry tomaatjes gehalveerd
- 300 gr verse voorgewassen spinazie
- 4 eieren
- 1 kuipje Philadelphia kruidenkaas met knoflook 10 % vet
- 350 gr kipfilet haasjes in stukjes
- 1 el paneermeel
- springvorm
Bereidingswijze
- Snij de kiphaasjes in stukjes en bak ze in wat boter of olie in een anti aanbak pan lekker bruin. Bestrooi met wat peper en zout.
- Haal uit de pan en bak dan de gesnipperde uitjes glazig.
- Voeg de verse spinazie toe en laat slinken.
- Druk tussen je ( schone) handen het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie.
- Wrijf de springvorm in met olie en bekleed de vorm met het deeg. prik her en der met een vork in het deeg en bestrooi met paneermeel.
- Klop de 4 eieren met het kuipje kruidenkaas goed los.
- Vul de vorm met de kipstukjes, de spinazie en de gehalveerde tomaatjes. Verdeel het ei/kaasmengsel erover en na een 30tal minuutjes in een oven van 200 graden.... Genieten.
- Serveer eventueel met een frisse salade.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?