Recept 05 (0 stemmen)

Zomergroentespirelli met krokante pancetta

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (15 min.) - Verwarm de oven voor op 200 °C. - Verwijder intussen de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 1 bij 1 cm. - Snij de ongeschilde courgette en aubergine in blokjes van dezelfde grootte. - Snij de rode uien in partjes van 1 cm dik. - Snipper het knoflook fijn. Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven) 1 Leg de pancettasneetjes op een bakplaat met bakpapier. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat afkoelen. 2 Leg alle groenten, de uien, het knoflook, de tijm en rozemarijn in een ovenschotel. Kruid goed met zwarte peper en zout en overgiet met de olijfolie en balsamicoazijn. Meng goed door elkaar. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. 3 Kook ondertussen de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 4 Scheur ondertussen de mozzarella in stukjes. 5 Haal de tijm- en rozemarijntakjes uit de ovenschotel en meng de groenten en de sappen uit de ovenschotel onder de pasta. Verkruimel de pancetta en strooi samen met de stukjes mozzarella over de pasta. Afwerking Verdeel de pasta over de borden en werk af met de extra vierge olijfolie. Lekker met een stukje stokbrood.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?