Recept 55***** (3 stemmen)

Zomerfruit Buffet Salade met of zonder "Alcoholische Versnapering ".

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

VEGETARISCH VARIËREN

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Deze salade vond gretig aftrek op het buffet georganiseerd voor de JARIGE ECHTGENOOT.
  2. Wat je er ook aan fruit in "gooit" maakt helemaal niets uit.
  3. Als..... er maar 1 ca 2 opscheplepels likeur( of meer naar wens of smaak)( of helemaal alcohol vrij kan natuurlijk ook voeg dan het sap van 1 uitgeperste rode grape fruit toe en 1 of 2 zakjes vanille suiker. ) aan te pas komt.In dit geval was dat voor ons de uit Frankrijk meegebrachte Pousse Rapière. ( Te vergelijken met de waarschijnlijk beter bekende Cointreau.De 2 kleine dametjes VER onder de achttien kregen een eigen kommetje natuurlijk zonder het drankje en smulden dat helemaal leeg.
  4. Hoe maak je dit klaar? Gewoon...Alle vruchten schoonmaken, schillen of wat dan ook en in een grote kom "sodemieteren". De likeur naar keuze erbij Port - Licor 43- Contreau- Bessenjenever..... even omscheppen .... en je voortreffelijke fruitsalade, die ook als dessert kan dienen is klaar.
  5. Hierboven staan de hoeveelheden, die ik heb klaargemaakt voor 14 personen als nagerecht van een buffet. Ach en heb je nog sinaasappelen, appels of peren.. of wat dan ook ...... gooi het er maar gewoon erbij.Smaken doet het altijd.En... net zo belangrijk... Het gaat helemaal op. Althans zo was dat hier het geval.
  6. Wel een 2 à 3 uur van te voren klaarmaken, zodat het likeursmaakje naar keuze kan intrekken.
  7. Smullen maar....
  8. Eigen recept en foto

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie