Zomerbowl met fruit

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Was de abrikozen, pruimen en de kersen en droog ze af.
  2. Snijd de abrikozen en de pruimen in twee en verwijder de pitten.
  3. Haal de steeltjes van de kersen, maar haal de pitten er niet uit (waarschuw best wel je gasten van dit feit voor je serveert !).
  4. Neem nu 3 pannen en verdeel hierover de suiker.
  5. Giet er een glas water bij en maak ze heet. Zodra de suiker is opgelost, voeg je afzonderlijk de abrikozen, de pruimen en de kersen in elk der pannen.
  6. Laat ze zacht sudderen op het vuur gedurende 20 minuten.
  7. Neem de pannen van het vuur en laat de vruchten afkoelen.
  8. Wat vervolgens voorzichtig de aardbeien en frambozen en haal de steeltjes eraf.
  9. Giet de afgekoelde vruchten en hun siroop in een grote bowl of schaal. Voeg de calvados toe en doe er daarne de aardbeien en frambozen bij.
  10. Dek de bowl of schaal af en zet ze in de koelkast.
  11. Op het ogenblik van serveren, giet je de zoete cider, die flink koel dient te zijn, op de vruchtenmassa. Gebruik een scheplepel om je gasten te bedienen.
  12. Smakelijk !

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?