Recept 45**** (4 stemmen)

zoetzure snijbonen met paprika

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bijgerecht

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. voorbereiding:
  2. schil de gele en de rode paprika's en snijd ze in slierden,
  3. pel een grote ui en snijd deze ook in slierden,
  4. kuis de snijbonen en snijd ze in de lengte in twee, en daarna in de breedte in 3,
  5. zodat je slierden krijgt
  6. bereiding:
  7. doe een scheut zonnebloemolie in een stoofpot en maak de olie heet
  8. als de olie heet is doe er de ui in en laat deze glazig worden.
  9. wanneer de ui glazig is strooi er de suiker over en laat beetje karameliseren,
  10. blus daarna met de azijn.
  11. doe er de slierden snijbonen in en doe er water op zodanig dat de snijbonen onder liggen
  12. doe er wat tijm en marjolein in, en de groeteboullion,
  13. en laat dit gaar worden.
  14. na 1 uurtje doe je er de paprika bij en laat verder stoven tot alles gaar is
  15. doe er ook het potje tomatenpuree bij
  16. indien het water te ver zakt beetje water bij doen met een koffielepel suilker en een eetlepel azijn, om de zoetzure smaak te behouden.
  17. warm opdienen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door niknak op 02 september 2015 om 19u19

Dit was een lekker receptje, zeker het wachten waard. Ik had niet verwacht dat alle gezinsleden dit zouden lusten. Voor herhaling vatbaar!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie