Recept 45**** (1 stem)

Zoetzure Kip op Oosterse wijze

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kip

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding: in de stoomketel is 15 min( in een gewone pot 45 min sudderen)
  2. Bak de kip bruin in boter of een mengeling van boter en olijfolie;
  3. Doe er de gesneden rode uien bij, laat even glasseren.
  4. Doe er de pot kriekenkonfituur de piekels de rode wijn en de tomaten bij (tot de kip half onder staat) roer door elkaar en proef even of het zoet genoeg is, anders naar smaak suiker bijdoen. Proef ook of het zoet zure in evenwicht is.
  5. Doe de stoomketel dicht en laat ongeveer 15 min stomen in de snelkoker.
  6. Dien op per schotel, of in een grote kom met bruingebakken kroketten uit de diepvries of zelfgemaakt als je zin hebt. Het kan ook met rijst.
  7. Dranksuggestie: rode wijn of kriekenbier van liefmans of lindemans

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Theoke_1 op 20 augustus 2008 om 10u43

echt waar, de moeite

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie