Zoete samosa met gepocheerde appel en kaneelsaus

3 (3)
25 min
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken.
  2. Breng 1/2 l water aan de kook met de suiker, de kaneelstok, het citroensap en de witte wijn. Laat goed doorkoken.
  3. Voeg de appels toe en laat ze garen op een zacht vuurtje, tot ze zacht zijn (geen moes).
  4. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg er de Solo Crèmefine Licht aan toe en laat samen inkoken.
  5. Snijd het filodeeg in reepjes en smeer het in met Solo Vloeibaar.
  6. Leg op ieder reepje wat stukjes appel en vorm er een driehoekig pasteitje mee.
  7. Schik de samosa’s op een ovenschotel en schuif ze in een op 180° voorverwarmde oven, tot ze goudgeel zijn.


Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 26 april 2013 om 16u50

Dat kan inderdaad zonder de witte wijn (maar de smaak zal wel anders zijn). Je kan dan evt. een glas ongezoet appelsap toevoegen ter vervanging.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?