Zoete kaastaart met koekjesbodem

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de platte kaas op kamertemperatuur komen.
  2. Voor de koekjesbodem : doe de koekjes in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegrol. Doe de 40 g kleingesneden boter en de 2 eetl suiker erbij en meng met de vlakke hand (geen deegbol vormen !). Doe dit mengsel in een met bakpapier bekleedde springvorm van ong 24 cm diameter en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  3. Meng de kaas met de 110 g suiker en het citroensap. Voeg één voor één de eierdooiers toe. De eiwitten stijfkloppen en luchtig door het kaasmengsel scheppen (niet roeren). Het kaasmengsel op de koekjesbodem doen en glad strijken.
  4. De taart in een voorverwarmde oven (elektrische oven op functie boven-/onderwarmte) op 150° ong 1uur en 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Na het bakken de rand voorzichtig losmaken en 10 minuten laten afkoelen. Daarna de rand verwijderen en de taart laten afkoelen - de taart niet omkeren. De taart is het lekkerst gekoeld, maar niet te koud.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Saskia Perceva op 25 januari 2021 om 22u56

Al heel veel gebakken maar dit vond ik geen succes. Het kaasmengsel was inderdaad ook bij mij meer ei

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?