Recept 55***** (1 stem)

Zoete kaastaart met koekjesbodem

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gebak en koekjes

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de platte kaas op kamertemperatuur komen.
  2. Voor de koekjesbodem : doe de koekjes in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegrol. Doe de 40 g kleingesneden boter en de 2 eetl suiker erbij en meng met de vlakke hand (geen deegbol vormen !). Doe dit mengsel in een met bakpapier bekleedde springvorm van ong 24 cm diameter en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  3. Meng de kaas met de 110 g suiker en het citroensap. Voeg één voor één de eierdooiers toe. De eiwitten stijfkloppen en luchtig door het kaasmengsel scheppen (niet roeren). Het kaasmengsel op de koekjesbodem doen en glad strijken.
  4. De taart in een voorverwarmde oven (elektrische oven op functie boven-/onderwarmte) op 150° ong 1uur en 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Na het bakken de rand voorzichtig losmaken en 10 minuten laten afkoelen. Daarna de rand verwijderen en de taart laten afkoelen - de taart niet omkeren. De taart is het lekkerst gekoeld, maar niet te koud.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Luna86 op 03 november 2011 om 12u48

Het was lekker, zeker die bodem. Het ei-kaas mengsel had jammer genoeg meer van omeletsmaak dan taartsmaak...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie