use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zoete jasmijnrijstpudding met lychees
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zoete jasmijnrijstpudding met lychees

Zoete jasmijnrijstpudding met lychees

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 150 ml light room
  • 2 el suiker
  • 25 g jasmijnrijst
  • 2 el amandelschaafsel
  • 20 lychees (uit blik of verse, gepeld en ontpit)
  • 75 ml slagroom

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Breng de light room met 100 ml water, een snufje zout en de suiker in een steelpannetje met dikke bodem aan de kook. Strooi de rijst in de pan en breng al roerende weer aan de kook. Laat met een deksel op de pan, op zo laag mogelijk vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Af en toe roeren. Laat afkoelen.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge hete pan goudbruin. Laat op een bord afkoelen.
  3. Snijd 14 lychees fijn.
Bereiding
  1. Klop de slagroom met 1 el suiker lobbig. Schep de lobbige room, het amandelschaafsel en de fijngesneden lychees in enkele scheppen door de koude rijst. Verdeel de rijstpudding over 4 glaasjes of schaaltjes en garneer met de rest van de lychees.
Bestrooi de rijstpudding eventueel met gedroogde rozenblaadjes. Verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en drogisterijen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.