Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 dl arachideolie
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 100 gr patiseriebloem
- 2 à 3 druppels citroenaroma
- 2 eieren
- 45 gr geraspte kokosnoot
- 1 dl melk
- 2 zakjes vanillesuiker (Madagascar)
Bereidingswijze
- Meng bloem, bakpoeder en kokos in een kom.
- Klop de eierdooiers met de vanillesuiker, melk en citroenaroma tot één geheel.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet er het eierdooiermengsel in.
- Roer tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Verhit de arachideolie in een pan. Schep met een eetlepel kleine hoeveelheden van het beslag in de hete olie.
- Draai de fritters om wanneer de bovenkant droog is en laat ze ook bruinen aan de onderkant.
- Haal ze uit de pan en bestrooi ze met bloemsuiker.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?