Recept 55***** (6 stemmen)

Zoete beertjescupcakes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding van de cupcakes:
  2. Klop de Solo Patisserie en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en de vanille toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
  4. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor ¾ met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
  5. Bereiding van de botercrème:
  6. Smelt de Solo Patisserie in een sauspan en voeg daarna de chocolade toe. Meng goed. Laat het mengsel afkoelen.
  7. Zodra het mengsel is afgekoeld en de consistentie heeft van een dikke crème, decoreer je de cupcakes met een eetlepel of met een spuitzak. Houd twee eetlepels van de crème opzij om de cupcakes verder te decoreren.
  8. Snijd de oren en kaken van de beer met het vormpje uit de lange vingers en plaats er nadien smarties op voor de oogjes. Maak of schilder daarna de neus, de ogen en de oren met de rest van de chocoladecrème.
  9. Geniet van deze zoete beertjescupcakes!

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Kiddie op 06 juni 2016 om 21u21

Welke koekjes gebruiken?

Gepost door Solo op 07 juni 2016 om 17u19

Hey Kiddie, je hoeft geen koekjes te gebruiken in dit recept. Volg de stapjes, en laat ons zeker weten als je nog vragen hebt. Veel bakplezier! Solo

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie