Recept 35*** (1 stem)

Zoete aardappelgratin met varkenskotelet en gebakken ananas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
55 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 150°.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Warm de room in een pannetje op zonder aan de kook te laten komen en smelt er het Knorr Bouillonketeltje in.
  4. Smeer de bodem van een ovenschotel in met 1 eetlepel margarine, schik daarop de helft van de zoete aardappelschijfjes en giet er de helft van de room over.
  5. Kruid met peper en zout en vul dan de schotel verder met de rest van de schijfjes en de room.
  6. Dek de schotel af met een stuk aluminiumfolie en schuif 35 minuten in een op 150°voorverwarmde oven.
  7. Haal het zilverpapier van de schotel en laat nog 10 minuten verder garen.
  8. Schil ondertussen de ananas ,verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in beetklare stukjes.
  9. Bak het vlees 3 minuten aan iedere kant in 2 eetlepels margarine en houd warm .
  10. Giet de rest van de margarine in een pan en roerbak de ananas met de suiker en het pimentpoeder tot ze licht karamelliseren.
  11. Schik het vlees op de borden, schik er een portie gratin langs en werk af met de stukjes ananas.
Tip

Snijd enkele teentjes look in zeer fijne plakjes en meng ze met de zoete aardappelschijfjes.

Strooi over de gratin een beetje Cayenne peper net voor je hem afdekt voor een pittige accent.

Om een exotischere toets te hebben vervang je de room door kokosmelk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie