Pel en snipper de uien grof. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine en bak het vlees al omscheppend bruin aan. Voeg de helft van de ui en de amandelen toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Voeg de amandelen, de komijn, koriander, kaneel en peper en zout naar smaak, het appelsap en de bouillon toe. Laat het vlees met de deksel op de pan in ca. 2 ½ uur gaar stoven. Schep het regelmatig om. Voeg na 1½ uur stoven de abrikozen toe.
Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water met zout in ca. 20 minuten gaar. Verhit gelijktijdig ½ eetlepel vloeibare margarine in een pan en fruit de ui ca. 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de zuurkool en 1 dl heet water toe en kook de groenten in ca. 20 minuten gaar. Serveer het vlees met de zuurkool en de aardappelen.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?