Recept 05 (0 stemmen)

Zoervleis (Zuurvlees)

Dit is een recept van

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Marineer de poulet 24 uur in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier, kruidnagels.
  2. Braad het goed uitgelekte vlees aan en blus af met de marinade.
  3. Braad de grof gesneden uien apart en voeg ze bij het vlees.
  4. Voeg de suiker en de stroop toe als alles begint te koken en laat het ongeveer 2 uur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
  5. Als het vlees gaar is, doet u de plakken ontbijtkoek erbij om het geheel te binden.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. De gewenste zoetzuur-verhouding kan bereikt worden door eventueel nog wat appel-perenstroop toe te voegen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?