Zo maak je peperroomsaus

Deze peperroomsaus is perfect als je op zoek bent naar een lekkere, feestelijke saus voor bij je diner. Supermakkelijk klaar te maken!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Giet het meeste vet uit de pan en doe er daarna een scheutje cognac in, roer het aanbaksel los met een klopper en flambeer.
  2. Laat de cognac even inkoken en voeg daarna de kalfsfond en room toe.
  3. Laat de saus ca. 5 minuten op een middelmatig vuur verder inkoken tot de gewenste dikte en kruid af met peper en zout.
  4. Zeef de saus en werk af met groene peperbolletjes.

Tip

Wat past er goed bij peperroomsaus?

Peperroomsaus smaakt natuurlijk heerlijk bij een goede entrecote, maar je kan de saus ook combineren met kalkoenrollade of lamsschouder.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?