Zo maak je de lekkerste tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de koffie met de likeur en laat afkoelen. Doop de helft van de lange vingers aan beide kanten in de koffie en verdeel ze over 4 bordjes. Bedruppel met nog wat koffie en bestrooi met 1/3 van de chocolade. Laat staan tot later ge- bruik.
  2. Klop de eidooiers met de suiker los met een mixer en zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de schaal mag het water niet raken). Blijf kloppen tot het mengsel licht- geel, gebonden en romig is. Neem de schaal van de pan en klop nogmaals rustig door om het mengsel te laten afkoelen.
  3. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Klop de mascarpone goed door de eierroom. Schep de eiwitten er vervolgens rustig doorheen: begin met een beetje en vervolg dan met de rest.
  4. Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de mas- carpone. Bestrooi met een laagje chocolade en verdeel de rest van de mascarpone erover.
  5. Zet de tiramisu een paar uur tot een halve dag in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met de overige chocolade.

Tip

Voedingswaarde per persoon: eiwit 15g koolhydraten 49g vet 59g kcal 805

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?