ziti al forno met meatballs en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rits voor de meatballs de blaadjes van de rozemarijn en de oregano, en neem een blaadje salie. Hak de kruiden heel fijn. Plet de look en stoof samen met de versnipperde ui aan in een beetje olijfolie.
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, het paneermeel, de versnipperde kruiden en de gestoofde snippers ui met look toe. Meng alles goed door elkaar. Kruid het gehaktmengsel met extra peper van de molen en zout.
  3. Rol balletjes van zo'n 4 centimeter diameter.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan.
  5. Bak de gehaktballen tot ze rondomrond een goudbruin korstje hebben. Ze hoeven nog niet doorbakken te zijn; ze garen verder in de saus.
  6. Snipper voor de saus de ui, plet de look en stoof samen in een ruime stoofpot, in een beetje olijfolie, op een matig vuur. Voeg er een lepeltje sambal aan toe en de fijne spekreepjes. Laat even stoven. Blus na een paar minuutjes met een bodempje rode wijn.
  7. Laat de alcohol even verdampen en voeg de tomatenpulp toe. Schep ook de gehaktballen in de saus, samen met de takjes rozemarijn en oregano, en de basilicum. Laat een kwartiertje pruttelen op een matig vuur.
  8. Snij de kerstomaten in tweeën en voeg toe aan de saus.
  9. Kook de ziti beetgaar in gezouten water. Neem 1 minuut minder dan op de verpakking wordt aangegeven - ze garen straks nog verder in de oven. Giet de ziti af en doe ze in een ruime ovenschotel. Giet daarover de saus met de gehaktballetjes. Vis er de takjes kruiden uit.
  10. Zet de ovengrill op.
  11. Snij de bolletjes buffelmozzarella in sneetjes en verdeel ze over de schotel. Schuif onder de grill en laat 10 minuten gratineren.
  12. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
  13. Tip:
  14. Neem buffelmozzarella, die is zoveel smakelijker en romiger dan de mozzarella van koemelk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?