Zevengroentecouscous

In deze zevengroentecouscous zitten zoveel smaken, dat niemand dit ooit beu wordt. Een topper die het altijd goed doet aan tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Schil de wortelen en snijd ze overlangs doormidden, verwijder de kern van de wortelen en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm.
 2. Schil de rapen en snijd ze in balkjes van 1 bij 4 cm.
 3. Schil de courgettes, snijd ze overlangs in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm.
 4. Rooster de paprika’s in de oven op grillstand tot het vel zwart blakert en lost. Doe ze in een schaal en bedek ze met huishoudfolie, laat ze 10 minuten staan en pel ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
 5. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en bestrooi ze lichtjes met wat zout. Laat ze 15 minuten staan en pers ze uit.
 6. Schil de selderstengels en snijd de selder in stukken van ongeveer 4 cm.
 7. Verwarm de kippenbouillon met de koriander, munt, de sinaasappel en citroen in stukken en licht uitgeperst, de harissa en de ras-el-hanout. Laat dit 30 minuten trekken op een laag vuurtje.
 8. Zeef de bouillon en gaar hierin de rapen, selder, wortel en na 10 minuten ook de courgettes. Verwarm vervolgens ook de kikkererwten in de bouillon.
 9. Bestuif de aubergineschijven met wat bloem en klop de overtollige bloem af. Kleur de aubergineschijven in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat de aubergineschijven uitlekken op keukenpapier.
 10. Neem de groenten uit de bouillon en houd ze warm
 11. Bereid vervolgens de couscous volgens de verpakking met de bouillon, die je op smaak hebt gebracht met zout. Druk de couscous goed aan in een schaal of vorm en stort deze uit op in een serveerschaal. Schik er alle groenten op en dien het geheel warm op.

Tip

Voor je zevengroentecouscous gebruik je best dezelfde hoeveelheid water als couscous. Zo absorberen de korrels al het vocht.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Treibeltje op 05 augustus 2014 om 17u21

Een Tagine is altijd heel smakelijk , gaat er bij mij zo in. Heerlijk.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?