Zelfgemaakte aardappelkroketjes met champignons en spek

Je eigen zelfgemaakte aardappelkroketjes: niets beters om punten mee te scoren tijdens je feestdiner! Wat zijn deze kroketjes overheerlijk.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: - 1 kg aardappelen - zout - versgemalen peper - 4 eieren - 75 gram boter - 250 gram champignons - 1 ui - 1 teentje knoflook - 150 gram gesneden ontbijtspek - mespunt tijmpoeder - ca. 4 eetl. bloem - ca. 4 eetl. paneermeel - olie om in te frituren Bereiding: Kook de geschilde aardappelen gaar in water met wat zout, giet ze af en laat ze goed droogstomen. Klop 2 van de eieren los, pureer de aardappelen en roer er de losgeklopte eieren, de helft van de boter en wat zout en peper door. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd het spek klein. Verhit de resterende boter in de koekenpan en bak het spek 2 minuten al omscheppend uit. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Voeg de champignons toe. Breng op smaak met de tijm en wat peper. Schep het champignonmengsel door de puree. Laat de puree in de koelkast afkoelen en opstijven. Rol er met vochtige handen kroketjes van die ca. 3 cm dik en 5 cm lang zijn. Klop de twee resterende eieren los. Haal de aardappelkroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Leg ze naast elkaar op ene platte schaal in de koelkast tot ze worden gefrituurd. Verhit de frituurolie tot er damp van afkomt. Frituur de aardappelkroketjes met niet te veel tegelijk rondom goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Zet ze in een op 100ºC voorverwarmde oven tot ze allemaal gefrituurd zijn.

Tip

Deze aardappelkroketjes smaken het best bij…

… kip, steak of eender welk (rood) vlees!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?