Ingrediënten voor 8 personen
- 1 kip van ongeveer 1600 gr
- 500 gr kippengehakt
- 1 prei
- 1 stengel selder
- 1 ui
- 250 gr verse champignons
- 1 citroen
- 150 gr boter
- 150 gr bloem
- 1 1/2 liter kippenbouillon (kookvocht)
- 1 ei
- kippenbouillonblokjes
- peterselie
Bereidingswijze
- *Zet water op en doe er de prei, selder, peterseliestengels en ui in zijn geheel in.
- *Voeg de kippenbouillon en de kip erbij en kruid goed met peper en zout.
- *Laat ongeveer 45 min. gaarkoken.
- *Rol ondertussen de balletjes.
- * Neem de gare kip en groenten uit de bouillon, kook de balletjes gedurende 10 min. in de bouillon en ontbeend de kip.
- * Neem de gare balletjes uit de bouillon en laat alles afkoelen, als de bouillon is afgekoeld kan je de bouillon ontvetten door het bovenste gestold vet eruit te scheppen.
- *Maak een roux van boter en bloem doe er de ontvette bouillon bij en kruid de saus, pers een hele citroen en voeg toe naar smaak + 1 eierdooier.
- *Voeg stukjes kip, gehakt balletjes en rauwe in schijfjes gesneden champignons toe, gaar de champignons in de saus.
- *Je kan het geheel afwerken met een beetje room als je dit wenst.
- *Serveer in een korstgebakje en versier met wat fijn gesneden peterselie.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?