Zelf vol-au-vent maken

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. *Zet water op en doe er de prei, selder, peterseliestengels en ui in zijn geheel in.
  2. *Voeg de kippenbouillon en de kip erbij en kruid goed met peper en zout.
  3. *Laat ongeveer 45 min. gaarkoken.
  4. *Rol ondertussen de balletjes.
  5. * Neem de gare kip en groenten uit de bouillon, kook de balletjes gedurende 10 min. in de bouillon en ontbeend de kip.
  6. * Neem de gare balletjes uit de bouillon en laat alles afkoelen, als de bouillon is afgekoeld kan je de bouillon ontvetten door het bovenste gestold vet eruit te scheppen.
  7. *Maak een roux van boter en bloem doe er de ontvette bouillon bij en kruid de saus, pers een hele citroen en voeg toe naar smaak + 1 eierdooier.
  8. *Voeg stukjes kip, gehakt balletjes en rauwe in schijfjes gesneden champignons toe, gaar de champignons in de saus.
  9. *Je kan het geheel afwerken met een beetje room als je dit wenst.
  10. *Serveer in een korstgebakje en versier met wat fijn gesneden peterselie.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?