Ingrediënten voor 4 personen
- Voor het deeg:
- 225 g bloem
- 1 kl zout
- 20 g gist
- 1½ dl melk
- 1 ei
- 30 g boter
- Voor de vulling:
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomaten
- 1 laurierblaadje
- oregano
- 30 g gruyère
- 1 blikje ansjovis
- zwarte olijven
- peper en zout
Bereidingswijze
- Zeef de bloem en doe er het zout bij.
- Los de gist op in een ½ dl lauwe melk en voeg het ei toe, doe de rest van de melk erbij.
- Doe dit vocht geleidelijk bij de bloem en meng de boter erdoor.
- Kneed flink met de handen tot het mengsel van de vingers loslaat.
- Bedek het met een keukenhanddoek en laat het op een warme plaats minstens 30 minuten rijzen.
- Verwarm intussen de olie en fruit de gehakte ui.
- Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de peper, het zout, het laurierblad en de oregano toe.
- Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen tot een dik mengsel en laat afkoelen.
- Verdeel het deeg met de handen over de vorm en bedek het met de vulling.
- Versier het geheel met de ansjovis, de kaas en de olijven.
- Zet 20 minuten in voorverwarmde oven op 225 °C.
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?