Zelf spaghetti carbonara maken

Spaghetti carbonara: het is een favoriet bij groot en klein. Maak deze klassieker bliksemsnel dankzij dit eenvoudige recept.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. We koken de spaghetti met een scheutje olijfolie in licht gezouten water beetgaar, de kooktijd varieert van pasta tot pasta. We smelten vervolgens 25 gr solo in een pan en voegen de blokjes ham of spek toe. We bakken deze tot ze lichtbruin kleuren. We klutsen ondertussen de room met de eieren en kruiden met pezo. We gieten dit mengsel bij de hamblokjes en laten het geheel al roerend op een laag vuur indikken. Het carbonara mengsel mag niet stollen. We voegen tot slot nog de geraspte parmezaan toe en laten nog een minuutje indikken. We gieten de spaghetti af en mengen er de carbonara saus onder. We verdelen de spaghetti carbonara over vier borden en bestrooien met fijngehakte peterselie. Hierbij drinken we een droge witte wijn, een rosé mag ook. Tip: Je kan de hamblokjes in deze spaghetti carbonara ook door stukjes zalm vervangen, vervang dan 1 dl room door 1dl droge witte wijn.

Tip

Wil je voor je spaghetti carbonara liever geen slappe en papperige pasta? Doe de pasta dan pas in de pot wanneer het water kookt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?