Zelf gemaakte ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 liter gepasteuriseerde halfvolle melk
  • 8 cupjes koffieroom
  • 2 el citroensap of witte natuurazijn
  • 1/2 theelepel zout( of iets meer naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Voor het receptje "Gevulde EENHAPS kerstomaatjes" had ik ricotta nodig. Het weer was zó bar en boos, dat ik geen zin had ervoor naar de supermarkt in de buurt te gaan. Zelf maken dan. Kan dat?
  2. Tja, en na wat snuffelwerk op het internet , bleek zelf ricotta maken zo te zijn gepiept. En alles wat ik nodig had , had ik in huis.
  3. Ricotta wordt gemaakt met volle melk. Ik heb dus aan mijn liter halfvolle melk 8 cupjes koffieroom toegevoegd om een "voller effect te creëren.
  4. Kook constant roerend de melk met het zout en het citroensap, totdat het gaat schiften. Laat het geheel van het vuur af zo'n 10 minuten staan en gooi het prutje dan door een kaasdoek.
  5. En voilä zelfgemaakte ricotta.
  6. Zo kwam die, op een verjaardag gekregen kaasdoek eindelijk eens van pas.
  7. Het resultaat en de verkregen hoeveelheid is te zien op de foto.
  8. En de smaak? Heerlijk, echt waar.
  9. Eigen recept en foto.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 01 september 2014 om 15u48

Deze zelfgemaakte ricotta is afgedekt in de koelkast een week houdbaar.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?