Zeevruchtenpannetje met asperges

Overheerlijk, deze asperges met zeevruchten! Een simpel, maar indrukwekkend gerecht om vanavond mee uit te pakken. Geniet ervan!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: - Pel de scampis - Snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm Bereidingswijze -?Breng de gevogeltebouillon aan de kook in een kookpan. Kook er de aspergestukjes gedurende 5 minuten in en haal ze uit de pan. - Doe er de sint-jakobsnoten in, laat afgedekt weer koken en zet het vuur af. Laat nog 5 minuten rusten en haal ze dan uit de pan. - Zet de aspergestukjes en de sint-jakobsnoten op een frisse plaats. Laat de bouillon tot de helft inkoken. - Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een braadpan. Bak de scampis aan elke kant gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout. - Besprenkel ze met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampis koel weg. - Giet de ingekookte bouillon in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 minuten verder koken. Kruid met peper, een weinig zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco. Zet op een frisse plaats. - Doe op het moment suprème de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampis, de sint-jakobsnoten en de aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai). - Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Dien op in eenpersoonspannetjes en geef er brood bij.

Tip

Zorg dat je de asperges voor je asperges met zeevruchten voldoende schilt, anders smaken ze bitter. Een dunschiller is daarbij het handigst.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pollie op 01 april 2010 om 23u23

ik zal het zeker eens klaar maken het ziet er heel lekker uit

Hoeveel sterren geef jij dit recept?