Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ontvel de zeetong. Snijd de kleine vinnetjes aan de zijkant van de zeetong en de kop weg.
  2. Spoel alle onreinheden af onder koud, stromend water.
  3. Dep droog met een propere handdoek, breng daarna op smaak met peper en zout.
  4. Kleur de boter op een hoog vuur bruin in een pan met antiaanbaklaag.
  5. Leg de vis in de pan en voeg constant klontjes boter toe, zodat de boter niet verbrandt.
  6. kleur beide kanten van de vis bruin, neem daarna de vis uit de pan en hou warm.
  7. Zet de pan van de zeetong terug op vuur, voeg 50 g boter toe tot ze bruist, neem daarna de pan van het vuur.
  8. Hak de peterselie fijn, breng de boter op smaak met peper, zout, het sap van een halve citroen en de peterselie.
  9. Leg de zeetong in de pan en serveer meteen.
  10. Tip: Serveer de zeetong met aardappelen of puree
  11. voor mensen die geen vis kunnen fileren, kan je het best al
  12. schoon in de viswinkel kopen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?