Zeetong meunière met witloofsalade en tartaarsaus

Een lekkere klassieker voor jong en oud! Zoals elke visser kan beamen: een zeetong moet 3 keer zwemmen: in de zee, in de boter en in de maag!

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Kook een eitje tot het hardgekookt is.
  2. Voor de witloofsalade: was het witloof. Verwijder het voetje en snij overlangs in twee. Snij het binnenste uit de stronkjes. Snij fijn. Doe in een kom. Snij de groene appel ook in fijne stukjes. Voeg samen met wat olijfolie, citroensap en de rozijntjes.
  3. Voor de tartaarsaus: Snij de augurk in kleine stukjes. Hak het ei grof. Roer het ei, de ui, augurk, 1 el kappertjes, peterselie door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de zeetongen even door de bloem en bak ze aan beide kanten goudgeel in de boter. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en voeg nog een klein klontje boter toe.
  5. Op een laag vuurtje bak je de rest van de kappertjes kort aan.
  6. Leg de vis op de borden, lepel er wat van boter en kappertjes over en strooi er de peterselie over. Serveer met de tartaarsaus en het witloofslaatje.

Tip

Serveer met frietjes of met gekookte aardappelen!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?