Recept 45**** (2 stemmen)

Zeetong met emulsie van erwten en groene harissa

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Feest voor visliefhebbers

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Fileer de zeetongen en plaats ze in de koelkast.
  2. Kook de bouillon op en voeg er de erwten aan toe. Mix zeer grondig, bijvoorbeeld met een blender. Breng op smaak met peper en zout en doe de erwtenemulsie door een heel fijne zeef.
  3. Bereid de groene harissa. Mix de groene chili (zonder zaadjes), de knoflook, de koriander, peterselie, komijn en het limoensap en de olijfolie tot het een dikke, vloeibare pasta wordt.
  4. Bestrijk de velkant van de zeetongfilets met de groene harissa en rol ze mooi op. Steek er een tandenstoker door en stoom ze gaar.
  5. Verdeel de warme erwtenemulsie over de borden en schik er de tongrolletjes op. Werk alles af met wat takjes groen en enkele erwtjes.

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 10 januari 2014 om 15u07

Die smaken gaan erg goed samen, probeer het maar een keertje uit Bieke!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie