Recept 45**** (2 stemmen)

Zeetong à l'Ostendaise

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis en schaaldieren

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de ui grof en boter een ovenschotel in. Leg de ui op de bodem van de schotel, leg daarop de tongrolletjes naast elkaar. Peper en zout ze.
  3. Overgiet met droge witte wijn en voeg een kneepje citroensap toe. Gaar de tongrolletjes gedurende 10 minuten in de oven.
  4. Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en bak de champignons in 5 minuten goudbruin. Houd warm.
  5. Zeef het kookvocht van de zeetongen in een sauspannetje en houd de tongrolletjes warm .
  6. Laat het kookvocht inkoken en voeg de room toe. Laat opnieuw tot een derde van het volume inkoken. Bind de saus lichtjes met een klontje koude Solo. Kruid naar smaak.
  7. Schik de tongrolletjes op verwarmde borden. Overgiet met de saus.
  8. Werk elk bord af met wat gebakken paddenstoelen en strooi er enkele gepelde garnaaltjes over. Werk af met een takje kervel.
Tip

Heerlijk met verse, zelfgemaakte aardappelpuree (eventueel gegratineerd in de oven).

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Wildcat op 19 juli 2015 om 22u42

ik heb dit gerechtje deze avond gemaakt voor mijn gezin en ze hebben ervan gesmuld tot hun buikje te vol zot, heerlijk om te zien dat ze ervan genieten. merci solo

Gepost door Solo op 20 juli 2015 om 14u57

Heerlijk om te horen dat er genoten wordt van de recepten op onze website, Wildcat! :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie