x
Altijd weten wat je gaat eten?
zeer luchtige bisquit
200 gram suike
200 gram bloemmix (3/5bloem1/5,maizena,1/5polenta)
6 gehele eieren (50g/st)
300 ml room 40%
200 gram witte choclade
1/2 bokaal abricose compot
1 blikje mandarijtjes op siroop
hagelslag
Bereidingswijze
de bisquit: klop de eieren samen met de eiren tot schuim (hoogste stand van de mixer) zeef het bloemmix en spatel het er onder.(NIET MIXEN) ik bak dit geheel in 2 keer en leg de 2 stukken dan op een zo is mijn bisquit vanbinne gaar en langs de buiten zijde niet te over gaar. 20min op 160° (zelf testen elke oven is anders) afwerking snij de bisquit door (of neem het eerste deel zoals ik doe) srijk in met abricoze compot en een goede laag slagroom (vers geklopt) leg nu het bovenste deel erop maak nu een ganash van de witte chocolade en wat room (room laten koken van't vuur halen en de chocolade laten smelten) strijk de ganash vanboven op de taart bestrijk de zijkanten met slagroom en hagelslag al de ganash vanboben is aggekoel leg er dan als verziering de mandarijntjes op
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door svdh82 op 08 juli 2010 om 21u57
tip bak een bisquit extra als je maa bezig bent en steek hem in de diepvries altijd handig als je onverwachts bezoek krijgt op een half uurtje heb je dan een verukkelijke taart ineen gestoken met wat dan in huis hebt liggen zoalsmet choco,appelmoes,slagroom,conserve fruit,...
Hoeveel sterren geef jij dit recept?