Recept 25** (1 stem)

Zeeduivelrolletjes met garnalen (ovengerecht)

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 6 personen
  2. 1,2 kg zeeduivelfilets, 200 gr gare garnalen, gepeld en zonder darm, 2 eetlepels olijfolie, 3 lange aubergines in lange dunne plakjes, 25 gr bloem, 5 eetlepels droge witte wijn, sap van 1 citroen, scheutje worcestersaus, 150 ml geconcentreerde visbouillon, 4 fijngehakte sjalotten, 1 teentje knoflook, ½ bosje rucola fijngehakt, zout en peper.
  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de filets in stukken, maak insneden in het vlees en stop er de garnalen in. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg er de plakken aubergine in en bak ze op een niet te hoog vuur aan beide kanten lichtbruin. Haal ze uit de pan. Leg steeds een plak zeeduivel op een plak aubergine, rol ze op en bind ze met keukengaren dicht. Leg de rolletjes in een braadslee en zet ze 25 minuten in de oven. Haal de braadslee uit de oven en prik de rolletjes overal met een vork in. Laat ze 5 minuten staan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Zet de braadslee op laag vuur, roer de bloem door de inhoud, roer er de wijn, het citroensap en de worcestersaus door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een pannetje, voeg de sjalotten en knoflook toe en fruit ze 5 minuten op laag vuur, roer af en toe. Roer de rucola en de saus uit de braadslee plus zout en peper naar smaak door en laat alles nog 5 minuten pruttelen. Snijd de rolletjes in dikke plakken, leg ze op een warme schaal en schep er de hete saus over.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?