Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kleine zeeduivelstaarten
- 200 g couscous
- 1 bussel jonge wortelen met loof
- 300 g boerenwortelen
- 20 cl gevogeltebouillon
- 80 g chorizo
- 1 el tomatenpuree
- 2 el Solo Vloeibaar
- geraspte schil van 1/2 citroen
- peper van de molen
- zeezout
Bereidingswijze
- Schil de jonge wortelen en snijd het loof bij tot 1,5 cm.
- Schil de boerenwortelen en snijd deze in kleine stukken, kook ze gaar in licht gezouten water.
- Pureer de boerenwortelen en giet de wortelcoulis in een maatbeker, vul aan met gevogeltebouillon tot 50 cl.
- Kook de jonge wortelen beetgaar in kokend gezouten water.
- Doe de couscous in een grote schaal en voeg er de tomatenpuree aan toe.
- Breng de wortelcoulis aan de kook en voeg die bij de couscous, dek de schaal af met plasticfolie en laat de couscous 5 tot 10 minuten opzwellen.
- Bestuif de zeeduivelstaarten lichtjes met bloem en bak ze goudbruin langs beide zijden in een weinig Solo.
- Voeg de chorizo en citroenrasp toe aan de couscous en roer de couscous goed los, breng hem op smaak met peper en zout.
- Verdeel de couscous over de borden, schik er de zeeduivel en de jonge loofworteltjes op en serveer.
Andere Solo-leden over dit recept (9)
Gepost door Solo op 19 december 2013 om 12u33
Goed idee turtel!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?