Zeeduivel met kikkererwten, snijbiet, chorizo en jus van tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de zeeduivel schoon en snijd het vlees van de graat. Snijd de zeeduivelfilets in plakjes van ongeveer 1,5 cm. en bewaar ze afgedekt in de koeling.
  2. Pel de sjalotten en snipper ze fijn, stoof ze glazig in een beetje Solo en voeg de tomaten toe. Zet een deksel op de pan en laat de tomaten 30 à 40 minuten zachtjes sudderen, zet het vuur iets hoger wanneer er voldoende vocht in de pan is.
  3. Pers de tomaten goed uit door een fijne zeef en laat het tomatensap vervolgens trekken met de tijm, knoflook en de saffraan, kruid met cayennepeper en zeezout en zeef nogmaals. Het resultaat moet een krachtige, licht gebonden tomatenjus zijn.
  4. Snijd de piquillos in fijne reepjes
  5. Was de snijbieten en snijd ze in kleine stukjes.
  6. Spoel de kikkererwten grondig onder koud stromend water.
  7. Bak de plakjes zeeduivel in een hete pan met wat Solo en kruid ze met peper en zout. Laat ze zeker niet te lang bakken, dan wordt de zeeduivel taai en droog, je kan beter het vuur tijdig uitzetten en ze langzaam laten nagaren in de warme pan.
  8. Stoof de piquillos en de snijbieten heel kort aan in een weinig Solo en voeg de kikkererwten toe, breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de groenten over diepe borden en overgiet met de tomatenjus, schik er de plakjes zeeduivel en de chorizo op. Druppel er wat citroensap over en dien op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?