Zeebrasem met hanenkampaddenstoelen en knolseldermousseline met roquefort

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje, verwijder alle onreinheden en snijd de sterk vervuilde stukjes weg. Je kan ze ook zeer kort in ijskoud water spoelen en dan onmiddellijk droogzwieren, gebruik hiervoor een slazwierder waarin je een vaatdoek hebt gelegd, doe de paddenstoelen in de vaatdoek en zwier het geheel droog.
  2. Was de spinazie en verwijder de steeltjes, zwier droog.
  3. Schil de knolselder en snijd deze in grote, gelijke stukken.
  4. Breng de knolselder aan de kook in koud gezouten water en kook de knolselder gaar in ongeveer 35 minuten tot wanneer je geen weerstand meer voelt als er met een mesje in geprikt wordt.
  5. Giet de knolselder af en laat nog even uitstomen boven een laag vuurtje.
  6. Doe de knolselder in een keukenrobot met de Solo en mix grondig tot een romige emulsie. Brokkel de roquefortkaas bij de knolselder en mix verder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Bak de paddenstoelen aan in een weinig olijfolie op een hevig vuur en voeg er na 2 minuten de spinazie bij, roer er met het teentje knoflook door, kruid met peper en zout.
  8. Bak vervolgens de zeebrasemfilets aan in olijfolie met de velkant eerst, druk ze tegen de pan aan met behulp van een spatel. Draai ze om wanneer enkel het binnenste van de zeebrasemfilet nog rauw is, neem de pan van het vuur maar laat de zeebrasem er nog in liggen tot het moment van het serveren. Kruid de bovenkant met een weinig zeezout.
  9. Verdeel de warme knolseldermousseline over de borden, schik er de paddenstoelen en spinazie bovenop en leg er tot slot de zeebrasemfilets op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?