Ingrediënten voor 4 personen
- 1 dl witte wijn
- zout
-
- 600 g zeebaarsfilets
- 3 preistengels
- versgemalen peper
- 1 koffielepel(s) sinaasappelschil
Bereidingswijze
- Was de prei en verwijder de donkergroene gedeelten.
- Snij de rest in schuine ringen van ongeveer 1 cm dik.
- Bak de prei kort in een braadpan in 2 eetlepels Solo en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Leg de prei op een schotel en hou warm.
- Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout.
- Verhit de rest van de Solo in een braadpan en bak de filets op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan beide zijden.
- Giet de wijn over de vis en strooi er de sinaasappelschil over.
- Laat het geheel nog 2 minuten op het vuur doorkoken.
- Schik de filets boven op de prei en giet er dan het braadvocht over.
Tip
Serveer dit gerecht met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?