Ingrediënten voor 2 personen
- fleur de sel
- bosje lente uitjes
- 3 krielaardappelen
- olijfolie
- 1 citroen
- peper
- 2 zeebaarsfilets
- 1 takje citroentijm
- 2 tomaten (roma)
- 5 cl wite wijn
Bereidingswijze
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes.
- Was de citroenen zorgvuldig en snij ze in partjes.
- Was de aardappelen zorgvuldig en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
- Vet een ovenschotel in met olie.
- Leg de partjes citroen en de schijfjes tomaat, aardappel en ui erin.
- Rits de tijm van de takjes en bestrooi de groenteschotel ermee.
- Leg de zeebaarsfilets in de schotel op de groenten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Overgiet met de witte wijn en zet in de voorverwarmde oven (180 °C).
- Laat ongeveer 20 minuten bakken afhankelijk van de grootte van de vis.
- Het vlees van de vis moet gemakkelijk loskomen, maar wel stevig blijven.
- Haal uit de oven en dien onmiddellijk op in de schotel.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?