Zeebaars met spinazie en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de vis onder stromend water en dep droog.
  2. Kuis de venkelknol en snij in de lengte in julienne (reepjes).
  3. Pers 1 sinaasappel uit, schil de 2 andere en snij de partjes tussen de vliezen uit (a vif schillen).
  4. Verhit 2 el olijfolie en smoor hierin de venkel, blus met het sinaasappelsap.
  5. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen, voeg dan de spinazie en de partjes sinaasappel toe, breng op smaak met pezo.
  6. Borstel de zeebaarsfilets in met olie en kruid met pezo.
  7. Gril de filets 5 à 6 minuten aan beide zijden op de hete grill.
  8. Verdeel de spinazie/sinaassaus over 4 warme borden en leg daar bovenop de zeebaarsfilets.
  9. Dien op met gekookte krielaardappeltjes.
  10. A vif schillen:
  11. Snij de bodem en de top horizontaal af zodat de vrucht blijft staan op het werkblad.
  12. Vervolgens snijdt men met een scherp aardappelmes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg.
  13. Nadien neemt men de snaasappel in de hand en snijdt men de partjes tussen de vliezen uit.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?