Recept 45**** (433 stemmen)

Zandkoekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snijd de Solo in kleine blokjes.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom.
  4. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de Solo toe.
  5. Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Opgelet: meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug. Rol het deeg tot een bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
  7. Druk met een steekvormpje (of met de rand van een glas) figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze opnieuw uit en druk er meer vormpjes uit tot je deeg helemaal opgewerkt is.
  8. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden. Bestuif de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker.
Tip

Je zandkoekjes extra feestelijk maken voor Kerstmis? Versier ze met kleurige suikerpasta (te koop in de bakafdeling van je supermarkt of gespecialiseerde bakshops).

Ingrediëntenvoor 28 personen

Andere Solo-leden over dit recept (66)

Gepost door pinaylove op 22 december 2017 om 12u11

op 170 graden is perfect voor mij maar dan max 17-18 minuten. Als ik de convectiefunctie gebruik volstaat 150 tot 155 graden

Gepost door Solo op 03 januari 2018 om 16u28

Bedankt voor de tip, Pinaylove. Heeft het gesmaakt?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie