Recept 45**** (449 stemmen)

Zandkoekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snijd de Solo in kleine blokjes.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom.
  4. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de Solo toe.
  5. Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Opgelet: meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug. Rol het deeg tot een bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
  7. Druk met een steekvormpje (of met de rand van een glas) figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze opnieuw uit en druk er meer vormpjes uit tot je deeg helemaal opgewerkt is.
  8. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden. Bestuif de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker.
Tip

Je zandkoekjes extra feestelijk maken voor Kerstmis? Versier ze met kleurige suikerpasta (te koop in de bakafdeling van je supermarkt of gespecialiseerde bakshops).

Ingrediëntenvoor 28 personen

Andere Solo-leden over dit recept (68)

Gepost door naikytje op 19 september 2018 om 19u45

het deeg is te vochtig om op een deftige manier figuurtjes uit te halen.

Gepost door Solo op 08 oktober 2018 om 16u25

Hey Naikytje, je kan altijd wat extra bloem toevoegen om het deeg minder vochtig te maken. Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie