Zandkoekjes

Wedden dat je nooit dacht dat zelf overheerlijke zandkoekjes bakken zó makkelijk was? Volg dit recept en tover ze binnen het halfuur uit je oven.

543 (543)
30 min

Ingrediënten voor 28 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snijd de Solo in kleine blokjes.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom.
  4. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de Solo toe.
  5. Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Opgelet: meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug. Rol het deeg tot een bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
  7. Druk met een steekvormpje (of met de rand van een glas) figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze opnieuw uit en druk er meer vormpjes uit tot je deeg helemaal opgewerkt is.
  8. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden. Bestuif de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker.

Tip

Je zandkoekjes extra feestelijk maken voor Kerstmis? Versier ze met kleurige suikerpasta (te koop in de bakafdeling van je supermarkt of gespecialiseerde bakshops).

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (75)

Gepost door Lady of the Night op 29 december 2019 om 13u56

Ik maak ze nu ieder jaar met oudejaar. Echt heel lekker!

Gepost door Solo op 28 februari 2020 om 11u21

Dag Lady of the Night, leuk dat je zo'n fan bent van dit receptje. Wij wensen jou nog heel veel bakplezier! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?