Ingrediënten voor 10 personen
Bereidingswijze
- Meng in een schaal de poedersuiker, het ei, de boter, de vanille en het zout totdat er een homogeen mengsel ontstaat.
- Let op : meng niet te lang.
- Voeg de gezeefde bloem toe en roer kort door.
- Maak van het mengsel een bol, en verpak dit in vershoudfolie.
- Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.
- Haal het deeg uit de koelkast en snijd het met een mes doormidden.
- Rol beide stukken deeg uit tussen 2 vellen bakpapier totdat het circa 3mm dik is.
- Laat de twee stukken deeg terug in de koelkast rusten voor ongeveer 10 minuten.
- Haal de twee stukken deeg uit de koelkast.
- Steek met behulp van een ronde vorm met een diameter van 6cm de koekjes uit de eerste plak deeg.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Herhaal bovenstaande met het tweede stuk deeg.
- Steek vervolgens met behulp van kleinere vormpjes met verschillende vormen de binnenkant van de koekjes uit.
- Bak de koekjes middenin de oven gedurende 8 à 10 minuten op 180°C gaar.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Voeg met behulp van een spuitzak 8g Nutella® toe op elk volledig koekje
- Leg erna het koekje met het venstertje erop.
- Druk zachtjes aan zodat de Nutella® een beetje door het venstertje komt.
- SMAKELIJK !!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?