Recept 45**** (26 stemmen)

Zandkoekjes met chocolade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer de Solo, suiker en de Maizena met de mixer in een kom tot een gladde massa. Voeg de melk en het snuifje zout toe en zeef hierop de bloem. Meng alles goed door tot een homogeen deeg.
  3. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Steek hieruit ronde of vierkante vormpjes.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de koekjes. Schuif ze in de oven en laat ze 20 minuten bakken. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  6. Smelt de chocolade op de laagste stand in de microgolfoven of au bain marie. Doop de koekjes tot de helft in de gesmolten chocolade en laat de chocolade opstijven op een rooster.
Tip

Wist je dat chocolade en kruiden bijzonder goed samengaan? Serveer bijvoorbeeld eens een kopje Lipton Infusion Herbal Alps thee bij deze dessertkoekjes. Een verrassend lekkere combinatie!

Heb je het liever wat pittiger? Vervang dan de melkchocolade door pure chocolade.

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door rombabe op 08 november 2015 om 09u42

zou ik ook wel eens willen weten welke bloem jullie gebruiken...

Gepost door Solo op 12 november 2015 om 15u16

Dag Rombaby, hiervoor gebruik je gewone bloem.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie