Altijd weten wat je gaat eten?
Zalmterrine met spinazie
Bereidingswijze
- - kook de spinazie 30 seconden in kokend water, laat uitlekken
- - snij de wilde zalm in de kabeljauw in reepjes
- - meng de eidooiers met de slagroom en peper en zout
- - verwarm de oven voor op 150°C
- - bekleed een bakvom met een deel van de spinazie, laat de blaadjes over de rand hangen
- - schep 2 el van het roommengsel in de vorm
- - verdeel hierover de helft van de wilde zalm en 1 el kappertjes
- - leg hierover de helft van de kabeljauw en schep er weer wat roommengsel over
- - leg hierop de gerookte zalm
- - herhaal dit met de rest van de kabeljauw, kappertjes, roommengsel en eindig met de wilde zalm en roommengsel
- - vouw de spinazie over de terrine en bedek met de rest van de spinazie
- - leg het deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal, schenk er wat heet water bij
- - zet 30 minuten in de oven
- - laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast
- - meng crème fraîche, citroensap, dille en suiker met wat peper
- - stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken
- - serveer met het sausje
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?