Zalmterrine met spinazie

Ingrediënten voor 9 personen

Bereidingswijze

  1. - kook de spinazie 30 seconden in kokend water, laat uitlekken
  2. - snij de wilde zalm in de kabeljauw in reepjes
  3. - meng de eidooiers met de slagroom en peper en zout
  4. - verwarm de oven voor op 150°C
  5. - bekleed een bakvom met een deel van de spinazie, laat de blaadjes over de rand hangen
  6. - schep 2 el van het roommengsel in de vorm
  7. - verdeel hierover de helft van de wilde zalm en 1 el kappertjes
  8. - leg hierover de helft van de kabeljauw en schep er weer wat roommengsel over
  9. - leg hierop de gerookte zalm
  10. - herhaal dit met de rest van de kabeljauw, kappertjes, roommengsel en eindig met de wilde zalm en roommengsel
  11. - vouw de spinazie over de terrine en bedek met de rest van de spinazie
  12. - leg het deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal, schenk er wat heet water bij
  13. - zet 30 minuten in de oven
  14. - laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast
  15. - meng crème fraîche, citroensap, dille en suiker met wat peper
  16. - stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken
  17. - serveer met het sausje

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?